Att driva eget företag är inte enkelt och det finns massor av goda råd att ta del av. Jag har alltid satsat på de sociala aspekterna av företagandet och det har gjort att jag har kommit ganska långt när det gäller att bygga upp ett stort nätverk. För att bygga upp ett kontaktnät krävs det antal saker som jag kommer beskriva lite närmare i den här artikeln.
Satsa på att synas
Vill du bygga goda relationer med kunder, potentiella kunder och eventuella framtida samarbetspartners så gäller det att synas! Var med på så många mässor och konferenser du kan och se till att mingla runt. Det finns gott om olika event inom alla områden och det är ett oslagbart sätt att knyta nya kontakter. Inte minst inom matbranschen är det oerhört viktigt att vara social och att våga träffa nya människor. Tänk dig själv att arbeta på en restaurang och vara folkskygg! Det funkar så klart inte alls bra!
Hur gör man?
Hur vågar man träffa mycket nytt folk och vara social och trevlig med människor som man aldrig har träffat förr? Som ung var jag ofta blyg men med tiden lärde jag mig att om man vågar vara sig själv och slappnar så är det inte så svårt!
Med tiden fick jag också bättre självförtroende och vågade lita på att det jag tänkte och kände var viktigt och relevant. Jag
förstod att jag inte var så udda och annorlunda.
En annan sak som har varit viktig för mig i mötet med andra människor, inte minst i mitt företagande, har varit mitt utseende. Jag har satsat på snygga kläder, att gå till frisören ofta och att bleka mina tänder. Det räcker långt för mig och jag är nöjd och glad för mitt utseende.
När jag köpte white strips tejpremsor förstod jag att det är enkelt och billigt att bleka tänderna själv, hemma. Det finns massor av produkter när det gäller tandblekning men dessa kan jag verkligen rekommendera.
white-smile-grin.se
Att fortsätta utvecklas
Att fortsätta utvecklas som företagare är oerhört viktigt. Jag brukar fråga mig själv varje dag vad jag behöver utmana i mig själv för att komma vidare. Det brukar leda till spännande utmaningar och jag tror det är viktigt att våga göra sådant som man vid första ansatsen kanske är rädd för, då utvecklas man och får bättre självförtroende och kan växa både som företagare och som människa i övrigt.