Framtiden inom matbranschen

Jag läser ofta nuförtiden att matbranschen utgörs av enorma mängder fusk och att kriminaliteten frodas i denna bransch, matvaror byts ut helt eller färgläggs för att lura kunderna att det är en dyrare matvara än vad det egentligen är, vissa gånger tillverkas matvaran helt kemikaliskt men marknadsförs som om den vore helt äkta. Detta är verkligen något som gör mig ledsen och besviken.

Framtidens mat

Jag tror att branschen skulle må bra av mer regleringar och tester, det borde finnas ett helt team på livsmedelsverket eller inom polisen som åker runt och testar matvaror och som ger stora bötesbelopp till de personer och företag som fuskar med detta.

De som fuskar betalar ofta inte ens skatt och det borde vara så enkelt för alla myndigheter att samarbete, kan man tycka.

Mina tipsa till personer som vill skapa sig en framtid inom restaurang & mat

Mitt främsta tips är att du måste se till att vara passionerad för det du gör, allt för många gånger träffar man restaurangägare som är helt tomma i blicken och som inte har någon glöd alls kvar. Detta är ett farligt stadie och enligt mig så är det bättre att byta bransch helt om detta händer.

Känner du att din passion för mat har förvandlats till en stress, en stress som går ut över din mat, dina gäster osv så är det dags för ett miljöombyte. Det var lite så som jag kände när jag bestämde mig för att börja jobba med mat på en mer industriell nivå som jag skrev om i artikeln här.

Andra tips som jag känner att jag vill dela med mig av är att ha kolla på ekonomin så bra som det bara går, du bör ha koll på varenda utgift i stort sett. Visst kommer det upp oväntade utgifter ibland men förvänta dig inte att de inte skall komma, var alltid förberedd på att det kommer mer utgifter än vad du från början tror. Du bör konsulta med ett professionellt finansbolag som erbjuder helhetslösningar inom factoring och annan form av finansiering om det skulle krisa sig, planera alltid och ha alltid en plan B redo för din verksamhet.

Lycka till!